MINICARDS - najbolja mjesta u gradu na dohvat ruke!

Hrvatski državni arhiv, središnja i matična arhivska ustanova, čuva, štiti, stručno obrađuje te daje na korištenje arhivsko gradivo. Više od 29 000 dužnih metara gradiva raspoređeno je u 2150 arhivskih fondova i zbirki nastalih djelovanjem središnjih tijela državne uprave i pravosuđa, prosvjetnih, kulturnih, zdravstvenih i vojnih ustanova, kao i djelatnošću istaknutih pojedinaca i obitelji te hrvatskoga iseljeništva.

Posebne cjeline čine zbirka fotografija Fototeke HDA, u kojoj se nalazi više od 1 750 000 fotografija različitih oblika i tehnika te Mikroteka s više od 10 milijuna snimaka dokumenata iz različitih ustanova iz Hrvatske i svijeta.  Spisi, isprave, ugovori, zapisnici, rukopisi, matične knjige, zemljišnici, katastarske mape i upisnici, grafike, karte, planovi i drugi raznovrsni dokumenti svjedočanstvo su višestoljetne tradicije skrbi za arhivsku baštinu na današnjemu području Hrvatske i nezamjenjiv su izvor za proučavanje i razumijevanje nacionalne povijesti, kulture i društvenoga života. Knjižnica HDA jedna je od najvrjednijih specijalnih knjižnica u Hrvatskoj.

U četrdeset godina postojanja obiteljska tvrtka pod imenom Vincek promijenila je slastičarsku sliku Zagreba. Upravo slastičarnica Vincek prva je ponudila Zagrebačku kremšnitu obogaćenu tučenim slatkim vrhnjem i kvalitetnom čokoladom. od svojeg osnutka kontinuiranim ulaganjem u svoju proizvodnju, prodajna mjesta i zaposlenike postala je vodeći slastičarski brend u Hrvatskoj. Mali obiteljski obrt bračnog para Ankice i Stjepana Vincek u 40 godina postojanja nametnuo se kao vodeći domaći proizvođač kolača, torti, čajnih peciva, kesten pirea, sladoleda i ostalih unikatnih slastičarskih delikatesa prema narudžbi.

Slastičarnice su opremljene najmodernijim vitrinama koje na najbolji način čuvaju svježinu i prirodnost okusa kvalitetnih namirnica od kojih su spravljene. Slastičarnica Vincek svoju proizvodnju i poslovanje vodi prema najvišim standardima i prema HACCP normama. Tako kupci u svakom trenutku dobivaju siguran proizvod koji zadovoljava najviši standard kvalitete.

Vincek, koji je svoju slastičarsku misiju započeo malom slastičarnicom u Zvonimirovoj ulici, danas ima preko 100 zaposlenika i 6 prodajnih mjesta u Zagrebu.

Nakon višegodišnjeg usavršavanja i boravka u Njemačkoj (Berlin), 2003. godine otvorena je moderno opremljena ordinacija u centru Zagreba, nedaleko od autobusnog i željezničkog kolodvora.

Pored individualnog pristupa pacijentu i bezbolnog tretmana sa modernom dijagnostikom koriste se najkvalitetniji materijali svjetskih priznatih firmi. Ordinacija pruža sve vrste stomatoloških usluga, kao i mogućnost organiziranja smještaja.

Dežurna stomatološka ordinacija – Za hitna stomatološka liječenja pruža mogućnost intervencije van radnog vremena kao i vikendom (dežurni STOMATOLOG Zagreb, dežurni zubar ). Isto tako prima pacijente koji imaju dodatno Croatia Zdravstveno Osiguranje.

Moderna galerija prezentira hrvatsku likovnu umjetnost 19., 20. i 21. stoljeća. Smještena je u središtu Zagreba, u historicističkoj palači Vranyczany izgrađenoj 80-ih godina 19. st. prema projektu bečkog arhitekta Otta Hofera. U stalnom postavu predstavlja više od 750 vrhunskih modernih, modernijih i najmodernijih djela slikara, kipara, medaljara i umjetnika novih medija koja svjedoče o vrhuncima hrvatske likovne umjetnosti od 19. stoljeća do danas.
Od klasika poput slikara Vlaha Bukovca, Mate Celestina Medovića, Miroslava Kraljevića, Josipa Račića, kipara Roberta Frangeša Mihanovića, Ivana Meštrovića, Ive Kerdića, Frana Kršinića i Branislava Deškovića do suvremenih velikana kista, dlijeta i novih medija, nižu se remek-djela pejzažnog, fiuralnog i apstraktnog slikarstva, portretne i animalističke plastike te konceptualne umjetnosti, umjetničke fotografije i video-arta. U više problematskom no kronološkom postavu, prikazane su sve važne pojave, fenomeni, pokreti i pojedinci koji su gradili moderni nacionalni povijesno-umjetnički profil, zaključno s majstorskim djelima suvremenih autora koja afimiraju hrvatsku likovnu umjetnost na europskoj sceni.

Tourist Information Centre

Ban Jelacic Square 11

tel. +385 1 48 14 051, +385 1 48 14 052, +385 1 48 14 054

  • working hours: Mon-Fri: 8:30am-8pm, Sat: 9am-6pm, Sun and Hol: 10am-4pm

Bus Station

tel. +385 1 61 15 507, fax. +385 1 61 15 508

  • working hours: Mon-Fri: 9am-9pm; Sat/Sun and Holidays: 10am-5pm

Free Phone (information): 0800 53 53

e-mail: info@infozagreb.hr

Za povratak na početnu stranicu pritisnite tipku ispod teksta!

Zatvori meni